Ik ben op zoek naar...

zoeken

Beeldhouwen in zon of schaduw

 

De zoektocht naar zelfkennis, de verbinding met en het scheppend vermogen, hierin vinden de beelden van Jeanny Ritzen hun oorsprong. “Kunst is voor mij een innerlijke ontdekkingsreis. Door vorm te geven zoek ik een verbinding tussen mijn innerlijk en het werk dat onder mijn handen ontstaat. Bezield werk voedt en onderhoudt ons! “ Haar werk volgt door de jaren heen de ontwikkeling van deze fasen uit de menselijke zoektocht.

 

Al volgde ze diverse opleidingen en cursussen om haar technische vaardigheden te meten, zij beschouwt zichzelf vooral autodidact. Onderzoekend en experimenterend heeft zij,  in de twintig jaar dat zij zich intensief met beeldhouwen bezig houdt, een geheel eigen vormentaal ontwikkeld. Een wijze van archetypisch beeldhouwen met oervormen die in ieder cultuur bekend zijn, denk aan het oerbeeld van de Held, de Moeder, de Vrouw. En ook dit ontwikkelt zich weer verder.

 

Zeker tien jaar lang gaf zij goed bezochte workshops in haar werkplaats in Calfven. Nu is ze verhuisd naar een kleinere ruimte in Hoogerheide en richt ze haar tijd, naast het beeldhouwen zelf, op het tentoonstellen van haar beelden.

 

Meer informatie vindt u op de website www.jeannyritzen.com 

Kunst, Budo en Bewustzijn,

Calfven 161,

4641 RJ Ossendrecht,

tel. 06-55 86 60 27,

jeannyritzen@kobukai.nl