Ik ben op zoek naar...

zoeken

"The Old Time Music Band" is op 27 april 1984 opgericht in Bergen op Zoom.Een van de oprichters was Rom Bogaers die tijdens de vastenavond van dat jaar een oude bekende muzikant tegen kwam en hiermee een praatje maakte.

Het ging natuurlijk over muziek die o.a. door hem werd gemaakt in de harmonie.Rom gaf te kennen een orkest te willen oprichten met de bedoeling nummers te spelen die o.a. zijn ouders vroeger neurieden en zongen. Samen hebben ze diverse muzikanten benaderd en hun idee over het te vormen orkest uiteen gezet.

Er moest een dirigent gezocht worden, naar de juiste bladmuziek worden uitgekeken en een naam bedacht worden. Het werden "De Oldtimers" mede omdat het uitgangspunts was dat de leeftijd van de deelnemende muzikant ongeveer 50 jaar of ouder moest zijn.

Later is de naam veranderd in "The Old Time Music Band" omdat de eerst gekozen naam toch te veel werd geassocieerd met oude auto's. Dit werd mede veroorzaakt omdat het eerste logo op de muziekdesk en op briefpapier waren voorzien van een oldtimer.

Thans bestaat het repertoir niet meer alleen uit nummers van vroegere jaren.

Dhr. P.Kruize

Churchilllaan 34

4624 EJ   Bergen op Zoom

tel 0164 - 24 26 38

e-mail:  p.kruize@hetnet.nl

 

website : www.theoldtimemusicband.nl