Ik ben op zoek naar...

zoeken

Tot en met eind februari is de expositie “Als er niets veranderde, dan zouden er geen vlinders zijn” van de groep DAAN te bewonderen in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Het is het prachtige resultaat van spelen met papier waarbij niets hetzelfde blijft.

DAAN
Aagje Pel gaf ooit les aan een bijzondere leerling Daniëlle. Ze vocht zich met haar lichamelijke handicap vrij van de mytylschool en voelde zich als een vis in het water op het toenmalige Petrus Canisius. Aagje vergat Daniëlle nooit vanwege haar kracht en eigenzinnigheid, de manier waarop ze tegen de wind in haar eigen pad koos.
Vele jaren later kwamen Aagje en Daniëlle elkaar tegen in Halsteren en ze spraken af om regelmatig samen actief te zijn in het atelier van Aagje. Na wat creatieve experimenten zijn ze aan de slag gegaan met het maken van collages, waarbij Danielle gedichten maakt. Uiteindelijk wordt dit een kijkboek met beeld en tekst.
Inmiddels is dit initiatief tot de groep DAAN uitgegroeid. De naam DAAN is gekozen, omdat Daniëlle de reden is geweest om deze tijdloze groep ooit te starten. Daniëlle, Betty, Jeanne en Aagje komen eenmaal per maand bij elkaar om samen lekker creatief te zijn, elkaar te inspireren en even in een andere wereld te zijn. Af en toe schuift er een extra gast aan. Het voelt goed om bij elkaar te kijken en elkaar te motiveren. Collages maken is als mediteren, het leert jezelf kennen alsof beelden je op een van zelfsprekende wijze toevallen. Plaatjes uit tijdschriften veranderen onder hun handen in verhalen, door scheuren of knippen en door ze in een andere wereld te plaatsen. De collages vertellen verhalen die ze zelf soms pas zien na het maken. Uiteindelijk veranderen de groepsleden daardoor ook zelf.
Vooral de collages van Maria zijn hun persoonlijke favoriet: 34 maal geplaatst in een andere wereld. Hierdoor heeft Maria een eigen leven gekregen. Mooi en bijzonder!

Expositie DAAN
Inmiddels is de groep DAAN toe aan een nieuwe uitdaging: zichzelf laten zien en wel in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Het is een bijzondere expositie die gezien mag worden van 4 heel bijzondere mensen, die zich ontpopt hebben tot wonderschone vlinders!
Kom langs tijdens de openingstijden van de bibliotheek.