Ik ben op zoek naar...

zoeken

Heemkundekring "De Steenen Kamer" Steenbergen

Op 1 november 1994 werd in de zaal achter Hotel Aarden door een tiental enthousiaste amateurgeschiedkundigen Heemkundekring de Steenen Kamer opgericht. De naam werd afgeleid van een oud perceel landbouwgrond, dat ooit in Steenbergen Zuid had gelegen.                                                   De vereniging stelt zich ten doel:

 

~ Steenbergen, op ieder gebied dat onder het begrip heemkunde valt, te bestuderen en te onderzoeken;~ in brede kring belangstelling te wekken voor plaats en bevolking;te ijveren voor het behoud van het eigen karakter en de schoonheid van Steenbergen.

In 2002 verkrijgt de vereniging daartoe een onderkomen, en wel op de zolder van De Vredeskerk. Geen erg luxe behuizing, maar we hebben tenminste onderdak op Het Zolderke.De vereniging is vanaf het begin actief met het uitgeven van een Jaarboek, het houden van excursies die ook voor niet-leden bedoeld zijn, het organiseren van lezingen en tentoonstellingen en het verzamelen van kenmerkende spullen uit het verleden op Het Zolderke.

Tevens werken we samen met de archeologen, omdat we toch hetzelfde onderwerp behandelen: het verleden van Steenbergen. Zij onder en wij boven de grond.

 

CONTACT:

Dhr. G.Baten
Wilgepad 12

4651 JV  Steenbergen

e-mail: secretariaatsteenenkamer@gmail.com

.

 

www.heemkundekringdesteenenkamer.nl