Ik ben op zoek naar...

zoeken

 

Cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid in de Bibliotheek Bergen op Zoom

De Bibliotheek Bergen op Zoom aan de Kortemeestraat 17 geeft de cursus Digisterker: Werken met DigiD en de digitale overheid. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en wordt gegeven op dinsdag 21 en 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 19.00 - 20.30 uur .

 

Digitale overheid

Bij de overheid kunnen steeds meer zaken digitaal geregeld worden, zoals het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing, aanvragen van een identiteitsbewijs, informatie over de opbouw van de AOW of het zoeken van werk.

Voor mensen die het lastig vinden om met de websites van de overheid te werken of een DigiD te gebruiken verzorgt de Bibliotheek Bergen op Zoom de cursus Digisterker.

 

Inhoud cursus

Cursisten vragen een DigiD aan en leren hoe ze die kunnen gebruiken. Iedereen die al een DigiD heeft, kan deze tijdens de cursus gebruiken. Ze leren ook om handige info te vinden en hoe ze iets aan kunnen vragen bij de gemeente. Bovendien krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over hen weet, zoals de opbouw van de AOW.

 

Deelnemen

Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen.

Digisterker is bedoeld voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die al met internet om kunnen gaan. Het is belangrijk, dat cursisten zelf internet en een e-mailadres hebben. Ze hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Mensen die moeite hebben met internet kunnen eerst de beginnerscursus Klik & Tik bij de bibliotheek volgen.

 

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen met Esther Hartog, telefoon: 06-23225190, e-mail: cursus@bibliotheekwb.nl o.v.v. Digisterker Bergen op Zoom, naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

 

EINDE PERSBERICHT

 

Meer info? Neem contact op met Esther Hartog

06-23225190

e.hartog@bibliotheekwb.nl