Ik ben op zoek naar...

zoeken

Themabijeenkomst Digitaal archief in Bibliotheek Bergen op Zoom

 

Bibliotheek West-Brabant organiseert dinsdag 27 oktober van 19.00 tot 21.00 uur, in samenwerking met gastspreker Leo van den Berg, relatiebeheerder bij het West-Brabants Archief, een themabijeenkomst over het digitaal archief. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd hoe je de online historische databases van het West-Brabants Archief en Delpher gebruikt. De bijeenkomst wordt gehouden in Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17.

 

Historische Databases
Wie meer wil weten over verre voorouders, belangstelling heeft voor de geschiedenis van zijn of haar woonplaats of benieuwd is naar oudere foto’s uit de regio kan prima terecht op de website van het West-Brabants Archief (www.westbrabantsarchief.nl). Daar kun je zelf al heel wat informatie vinden en met vragen word je steeds heel snel geholpen door de enthousiaste studiezaalmedewerkers.

Via de bibliotheek kun je ook terecht bij www.delpher.nl, een gratis historische database van Nederland. In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. Tijdens deze bijeenkomst gaan we ontdekken wat je bij het West-Brabants Archief en Delpher kunt vinden en hoe dat precies werkt.

 

DigiCafé

De themabijeenkomst is onderdeel van het DigiCafé. Tijdens het DigiCafé kun je iedere dinsdagavond deelnemen aan oefengroepen, vragen stellen tijdens het inloopspreekuur en elke laatste dinsdag van de maand wordt er een themabijeenkomst gehouden waarbij een spreker komt vertellen over een specifiek thema.
Wil je meer weten over de digitale wereld? Weet je nog te weinig van internet of heb je moeite met het vinden van de juiste informatie? Kom dan naar het DigiCafé in Bibliotheek Bergen op Zoom.  

 

Aanmelden
De gratis themabijeenkomst biedt plaats aan maximaal 30 personen. Graag per mail aanmelden bij Hannelore Engels (h.engels@bibliotheekwb.nl o.v.v. naam, e-mail en telefoonnummer) of in Bibliotheek Bergen op Zoom.

 

_____________________________________________________________________  

EINDE PERSBERICHT  

Meer informatie? Neem contact op met:
Hannelore Engels, Consulent Nieuwe Media Bibliotheek West-Brabant
06 -36218779
h.engels@bibliotheekwb.nl