Ik ben op zoek naar...

zoeken


De Hertgang  is  weer open!

  

5 juli: openstelling De Hertgang

 

 

 

Nu de coronamaatregels versoepeld zijn, is Landgoed De Hertgang in Halsteren weer toegankelijk, uiteraard met inachtneming van de huidige maatregels tegen het coronavirus.


Zondag 5 juli kunt u er zonder afspraak terecht tussen 11.00 en 17.00 uur (toegang € 4,50 p.p.). Meldt u bij het bezoekerscentrum. Voor deelname aan de rondleiding om 14.00 uur (bij de prijs inbegrepen), graag vooraf inschrijven vanwege de beperkte groepsgrootte via 0164-683801 of hertgang@planet.nl.


Wat is in de maand juli zoal te zien? Om maar meteen met een bijzonder opvallende plant met een zeer toepasselijk bijnaam te beginnen: de Californische boompapaver (Romneya coulteri) die ook wel ‘het spiegelei’ wordt genoemd. De zuiver witte bloemen worden wel twaalf centimeter groot en hebben in het hart een pluk goudgele meeldraden. Nog een niet te missen plant is de magnolia grandiflora die nu bloeit. De heerlijk geurende witte bloemen zijn ongeveer 20 tot 25 cm groot. Na de bloei worden vruchten gevormd, die wel wat weg hebben van artisjokken, heel bijzonder om te zien.


In het ‘Paradijs’, een van de tuinen op het landgoed, staan de verschillende soorten hortensia’s erg prachtig bij. De fluweelhortensia (Hydrangea aspera) staat vol in knop en doet met fluweelachtig behaarde bladeren z’n naam eer aan. Bij de vijver met waterlelies, bloeit de zwanenbloem. De wetenschappelijke naam is Bútomus umbellátus. Dat ‘umbellátus’ is verwant aan het Engelse ‘umbrella’ wat regenscherm betekend. En als je de bloeiwijze bekijkt, kan je daar met wat goede wil inderdaad een regenscherm in herkennen. Aan de rand van de vijver bloeit in juli ook ’t snoekkruid (Pontederia cordata). Cordata betekent trouwens hartvormig, en dat slaat op vorm van de bladeren.


Zin gekregen in een bezoek aan De Hertgang? Kom dan zondag 5 juli naar Landgoed De Hertgang, Klaverblokken 18 in Halsteren.
Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang € 4,50 per persoon inclusief rondleiding om 14.00 uur. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding, hebben gratis toegang.
Komt u liever op een andere dag of wilt u met een groep of gezelschap komen, bel of mail dan even om een afspraak te maken. Kijk voor alle mogelijkheden op www.dehertgang.nl.