Ik ben op zoek naar...

zoeken

 

Nieuwsflits voor klanten van Activiteiten & Beweegwijzer, mantelzorgers en vrijwilligers van WijZijn Bergen op Zoom

Beste mensen,

Deze keer geen vrolijke nieuwsbrief.

Het coronavirus houdt ons flink in zijn macht.

Actueel is de aankondiging van gisterenavond dat alle sociale activiteiten in Nederland tot 1 juni stilliggen.

Dit betekent dat alle sociale groepsactiviteiten zeker tot 1 juni stilliggen. En dat daarbij alle ontmoetingscentra en sportaccommodaties gesloten zijn.

Bewegingslessen, workshops, cursussen, sociëteiten, lotgenotengroepen, themabijeenkomsten mantelzorg en alle extra activiteiten zijn allemaal geannuleerd.

Het is overmacht, waarbij de kernwaarde gezondheid, even de boventoon voert in de wereld.

Het mensen ontmoeten in een wat grotere schaal zit er nog steeds even niet meer in.

Betekent wel dat er nog wat mogelijkheden zijn op hele kleine schaal in uw eigen omgeving.

En dat u er op beperkte schaal er wel even uit kunt. Om uw boodschappen te doen of andere noodzakelijke bezoeken aan bijvoorbeeld gezondheidsmedewerkers.

Ook mag u zeer beperkt bezoek ontvangen of op bezoek gaan. Niet meer dan 3 personen en met en bij gezonde mensen. Waarbij de 1,5 meter afstand weer belangrijk is.

En voor de sportievelingen is Nederland in Beweging een mooi alternatief NPO1. 10.10 uur naast dat u (liefs alleen) dagelijks 1 of 2 keer een ommetje kunt maken in uw omgeving. Let wel steeds op de 1,5 meter afstand. Naast dat we overspoeld worden met allerlei filmpjes van bewegingsoefeningen en dergelijke.

Ook een moment u creatief bezig te houden (ga eens lekker tekenen en schilderen), te lezen, te puzzelen, foto’s te bewerken of een cursusboek van het ‘een of ander’ nog eens door te lezen. Ook in deze omstandigheden moet u activiteiten doen en uw dag een programma proberen te geven.

Mocht u toch tegen onoverkomelijke problemen aanlopen en er