Ik ben op zoek naar...

zoeken

      

De overgang van het werkleven naar het pensioen

Wie van het werkende leven en de daarbij behorende drukte heeft genoten, wil vaak ook tijdens zijn pensioen een bepaalde regelmaat hebben. Na de eerste blijdschap over de vrije tijd en de ongedwongenheid van het pensioen, voelen sommige ouderen zich na verloop van tijd niet genoeg uitgedaagd. Zodat de overgang van het werkende leven naar het leven als gepensioneerde zo verloopt zoals u het zich voorstelt, moet u hier al op tijd over nadenken. Hoe wilt u deze tijd van uw leven gaan vormgeven en hoe kunt u ook tijdens uw pensioen actief blijven en doelen voor ogen hebben.

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om ook als gepensioneerde nog een actief leven te leiden. Zo kunt u oude of zelfs nieuwe hobby’s oppakken of regelmatig sporten. Ook kunt u vrijwilligerswerk gaan doen of kunt u meer tijd voor de familie vrijmaken. Kortom er zijn genoeg nieuwe uitdagingen en vrijetijdsbestedingen te vinden, het moet voor iedereen dus wel lukken, om een leuke bezigheid te kunnen vinden.

AanwijzingZodat u voor een langere tijd actief kunt blijven als gepensioneerde, kunt u het beste langdurige verplichtingen aangaan, waaraan u plezier beleeft en die uw leven verrijken. Hiervoor is vrijwilligerswerk bijvoorbeeld erg geschikt.

De artikelen vindt u onder: https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/actief-op-uw-oude-dag

 

Kijk er eens  naar , er staan  hele goede bruikbare tips in!